En liten historie om Det Magiske Påskeegget!

psykodrama Mar 27, 2024

Det Magiske Påskeegget

I en fjern landsby, omgitt av frodige skoger og høye fjell, bodde en familie som het Andersen. De var en enkel familie, men de hadde alltid et åpent hjerte og et lyst sinn. En påske bestemte de seg for å dra på eventyr til familiehytten sin, deres kjære fristed langt fra byens travle liv.

Da familien kom frem til hytten, fant de den like sjarmerende og avslappende som alltid. Men denne påsken skulle bli annerledes. For ved inngangsdøren til hytten fant de et merkelig, glitrende påskeegg. Det skinte som gull i sollyset, og de visste med en gang at dette var ingen vanlig påskeoverraskelse.

Andersen bestemte seg for å ta vare på egget og bringe det inn i hytten. Men etter hvert som dagene gikk, skjedde noe utrolig. Påskeegget begynte å vokse, og snart fylte det hele stuen med sitt skinnende lys. Familien var forbløffet og forundret over det magiske påske egget som hadde dukket opp fra ingensteds.

Men det var ikke bare størrelsen på egget som var uvanlig. For hver dag som gikk, oppdaget familien nye skatter og overraskelser inne i egget. De fant glitrende edelstener som lyste opp rommet, sjokolade mynter som smeltet på tungen, og små leketøy som kom til live når ingen så på dem. Dukker som danset på bordet, og kaffekopper som svevde over bodene. Det var som om det bar på hemmeligheter fra en annen verden, og Andersen ble revet med på et eventyr de aldri hadde drømt om. Dette var rene magien.

Men så, en dag, forsvant det magiske påskeegget sporløst. Familien lette overalt, fra fjell til skog, men kunne ikke finne det. De var knust, for egget hadde blitt en del av deres hverdag, og nå var det borte.

Men akkurat da de trodde at alt håp var ute, skjedde det noe utrolig. På påskeaften, mens de satt samlet rundt peisen og delte historier, dukket det magiske påskeegget plutselig opp igjen, like glitrende og strålende som før. Det var som om det hadde vendt tilbake for å bringe dem håp og glede på nytt.

Andersen visste at de aldri ville glemme det magiske påskeegget og det eventyret det hadde brakt med seg. For selv om det var forsvunnet en stund, hadde det vist dem at magi finnes, selv i de mest uventede øyeblikkene. Og med det strålende egget ved deres side, visste de at de alltid ville leve i et liv fylt med eventyr og magi.

Til ettertanke

Denne påskehistorien åpner for en utvidet virkelighet med håp og glede. Å ta frem eventyrlysten og magien i hverdagen forankret i et magisk påskeegg er noe vi alle kan gjøre. Hvordan ser ditt påskeegg og hva sier det til deg?
Eller hvem lyser opp din hverdag og gir deg håp og glede?

Ønsker deg og din familie en riktig god påske med denne påskehistorien 🐣🐥🐔

Masse hilsen Helene Bakke, psykodramaterapeut